Van, aki nem lesz éhes a képen látható füstölt csirkeszárnyak láttán?

Az alábbi Mézes-Sörös csirkeszárny recept adott, már csak egy füstölő kell és köré a barátok.

Amire szükség lesz:
A száraz pác:
1/2 csésze barna cukor – 1/4 csésze édes kalocsai paprika – 1 evőkanál frissen őrölt fekete bors – 1 evőkanál tengeri só – 1 evőkanál chili por – 1 evőkanál fokhagyma por – 1 evőkanál apróra vágott hagyma – 1 teáskanál őrölt cayenne bors – 1/2 teáskanál gyömbér – 2 evőkanál cukor

Egyéb:
oliva olaj – sör – méz – nagy légmentesen zárható tasak – 1,5kg csirkeszárny

1.: Tegyük a csirkeszárnyakat a légmentesen zárható tasakba és öntsük fel kb. ¼-ig oliva olajjal, majd keverjük össze a pác összetevőit és öntsük ezt is hozzá. A tasakot óvatosan össze kell rázni, hogy mindenhol egyenletesen legyenek a fűszerek. Érdemes tasakostól egy tálba tenni és úgy a hűtőbe, elkerülendő az esetleges folyásokat. Ajánlott kb. 6-8 órát a páclében hagyni a legjobb eredmény érdekében.
2.: Tegyük a csirkeszárnyakat egy sütőlapra, majd a füstölőbe. Füstöljük 1,5-2 órát alma vagy pekándió forgáccsal kb. 90-100 C°-on. Készítsük el újra a szárazpácot és adjunk hozzá fél pohár sört és két evőkanál mézet. Jól keverjük össze, hagyjuk állni, ameddig a szárnyak a füstölőben vannak. A füstölés befejezése előtt fél órával kenjünk be a szárnyak egyik oldalát a mézes-sörös páccal, majd 10 perc füstölés után fordítsuk meg és kenjük be a másik oldalát is. A füstölő nyitogatása közben sokat csökkenhet a benti hőmérséklet, ezért az elkészülési idő hosszabbodhat!

Mézes-Sörös csirkeszárny