Füstölt tintahalsaláta
4 egész tintahal, tisztított
400 ml ecet
2 zöldpaprika, apróra vágva
2 piros paprika, apróra vágva
Só és bors
vaj
2 dl dijoni mustár
pár uborka, finomra vágva
4 közepes hagyma, finomra vágva
1l olívaolaj
friss fokhagyma, finomra vágva

Helyezze az egész tintahalakat fóliára. Sóval, borssal forgassa át és be vele a füstölőbe. Nem több, mint 10 perc füstölés után vegye ki és pirítsa meg vajon egy pár percig. Végül hagyja kihűlni.
Öntet: keverje össze az ecetet, olajat, mustárt, sót, borsot amíg sima és krémes lesz. Adja hozzá az apróra
vágott hagymát, uborkát, piros- és zöldpaprikát és a fokhagymát, és keverje össze. Vágja a tintahalat falatnyi méretű darabokra, és adja hozzá az öntetet.
Amennyiben előételként szolgál, jól mutat kagylóhéjon. Megjegyzés: A tintahal ne ússzon az öntetben, csak jól vonja be.

Füstölt tintahalsaláta